Van voorschool naar school

Sterke Start en Passend Onderwijs Almere

Sylvia Leijnse werkt als Expert Jonge Kind bij Passend Onderwijs Almere. Sterke Start vraagt Sylvia erbij, wanneer een vraag gericht is op de overgang naar school. Ze is betrokken bij vragen van kinderen (3,5- 4 jaar) die gaan starten in het basisonderwijs.

Onderliggend zijn er verschillende factoren die invloed hebben op een soepele overgang van voorschool naar school. Sylvia observeert een kind en beschrijft haar bevindingen in een observatieverslag. Er is aandacht voor de cognitieve- en sociaal-emotionele ontwikkeling, het gedrag en de thuissituatie van een kind.

Op basis van het gehele ‘plaatje’ volgt een advies, over wat het kind nodig heeft en welke vorm van onderwijs het beste bij het kind past (van regulier tot speciaal onderwijs). De school schat in of de ondersteuning die het kind nodig heeft, geboden kan worden op de school.

Mocht er daarna behoefte zijn aan een warme overdracht naar school, dan kan Sterke Start hierin ondersteunen, in de vorm van een gesprek of een goede start van het kind in de kleuterklas.

Wil je graag meer informatie ontvangen? Neem contact met de Sterke Start medewerker op jouw locatie.